Anaokulu

"Çocukların gelişiminde güven ve şefkat duygusu ihtiyaç değil gerekliliktir."

Anaokulu olarak önceliğimiz sağlıklı ruhsal gelişimi olan mutlu çocuklar yetiştirmektir. Anaokulunda öğrencinin değerler eğitimini alması, arkadaşlık ve paylaşım bilincini geliştirmesi, herşeyden önemlisi okulu ve öğrenmeyi sevmesi temel önceliğimizdir.

Anaokulu çağındaki çocuklar için oyun oynamak beslenmek kadar önemlidir bu yüzden anaokulumuzda eğitim, oyunla ve drama eğitimiyle desteklenmektedir. Bununla birlikte 'Montessori Eğitimi'nin materyallerle işleniyor olması çocuğun dünyası için oyuncaklarla eğitim gibidir. Bu sayede çocuk eğitimden, öğrenmekten ve keşfetmekten keyif alır.

HAYALLERİ ÖZGÜR 'MONTESSORİ' ANAOKULU

Bırakıyoruz çocuklarımız hayal etsin, üretsin ve kendi dünyasını yaratsın. Kendini gerçekleştiren bir çocuğun öz saygısı yüksek olur. Öz saygısı yüksek olan bir çocuk potansiyelini tam olarak ortaya koyabilir. Bu sebeple onlara kendi dünyalarını yaratabilecekleri ortamlar sağlıyoruz:

• Organik tarım yapıyoruz.
  • Satranç oynuyoruz.
  • Kendi ekmeğimizi pişiriyoruz.
  • Dünya mutfaklarının minik aşçıları oluyoruz.
  • Ekoloji dersiyle çevre bilinci oluşturuyoruz.
  • Botanik dersiyle bitkileri ve bitkilerin oluşumlarını öğreniyoruz.
  • Zooloji dersiyle hayvanları yol arkadaşımız yapıyoruz.
  • Sporu sevmeye başlıyoruz.
  • Bale ile zarafet kazanıyoruz.
  • Jimnastik ve dans dersleriyle ritim ve estetik duygumuzu geliştiriyoruz.
  • At biniyoruz.
  • Yüzüyoruz vb.

1. Sınıfa Zihnimizde Ruhumuzda Hazır

• Montessori materyalleriyle sayıları, rakamları, temel kavramları, pratik hayat aktivitelerini yaparak, yaşayarak öğreniyoruz.
  • Kumlu (ses ve yazı eğitimi havuzu) havuzlarda ses eğitimi ve yazı pratikleri yapıyoruz.
  • Soyut olan Matematik derslerinde geometrik şekillere ve sayılara materyallerle dokunup somutlaştırarak öğreniyoruz.
  • Bir düzen halinde bir grubun parçası olarak hareket etmeyi, genel kuralları ve okul düzenini anaokulunda öğrenip uyguluyoruz.
  • İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimiz için 1. sınıfa güçlü ve mutlu bir başlangıç yapabilecek hale geliyoruz.