TED-ED SUNUM ve MÜNAZARALARINDA İLK İKİDEYİZ

Jale Tezer Koleji TED-Ed kulübü öğrencileri, 3 ay içerisinde gerçekleştirdiği 4 adet sunum ve 1 adet “Online Debate”( İnternet Üzerinden Canlı Münazara) çalışmaları ile merkezi Amerika’da bulunan TED-Ed kulübü uzmanları tarafından ödüllendirildi. 37 Ülkeden 100 Ted-Ed Kulübünün Katıldığı Sunumlarda, Jale Tezer Ortaokulu ile “The North’s America High School” öğrencileri En İyi Sunum ve Münazara dalında İLK İKİYE GİRMİŞTİR. Öğretmen ve öğrencilerimizi gösterdikleri performanstan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Jale Tezer TED-Ed Club and The North’s America High School have been chosen as top two clubs out of more than 100 clubs from 37 countries.

Jale Tezer TED-Ed Club has been officially started about 3 months ago. We had 4 presenters and one online debate with schools from all around the world. By considering progress and activities of clubs they have been ranked by TED Team of Management and they have chosen Jale Tezer School with North’s America High School as top two schools in comparing with more than 100 clubs from 37 countries.

TED Nedir?
TED (Technology, Entertainment, Design) yenilikçi ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerle paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyondur. TED, 1984 yılında teknoloji, eğlence ve tasarım kelimeleriyle insanları bir araya getirmeye başlamıştır. Yayılmaya Değer Fikirler sloganıyla 25 yıl önce California’da dört günlük bir konferans olarak başlayan TED, zaman içinde girişimleriyle dünyayı değiştiren fikir önderlerini ve fikirleri destekleyen bir kuruluş haline gelmiştir. Her yıl düzenlenen TED Konferanslarında, dünyanın önde gelen düşünürleri 18 dakikalık konuşmalar yapmaktadırlar. Gerçekleştirilen konuşmalar daha sonra TED.com adresinde ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.

TEDEd Club Nedir?
Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED’in dünya çapında okullar için başlattığı TED-Ed Club faaliyeti öğrencileri, yenilikçi fikirlerini TED tarzı konuşmalarla yaymaya davet ediyor. Bu faaliyetler kapsamında öğrenciler, TEDEd tarafından sağlanan müfredat doğrultusunda sunum hazırlama, topluluk önünde konuşma, video hazırlama, animasyon ve çeşitli dijital çalışmalar yapma becerilerini geliştirme fırsatı elde etmektedirler.

TED-Ed Club gençlere, tutkularının peşinde koşmalarına imkan sağlamak için yer ve zaman vermeyi ve onları fikirlerini sunma konusunda kısa süren, TED benzeri konuşmalar ile desteklemeyi hedefliyor. TED-Ed Club olarak adlandırılan bu programın misyonu, tüm dünyadaki gençlerin en güzel fikirlerini takdir etmek, kutlamaktır.
TED’e yapılan lisans başvurusunun ve belirtilen şartları sağlama sürecinin ardından siz de okulunuzda TEDEd Club faaliyeti başlatabilir ve gençlere çok önemli bir imkan sunabilirsiniz.

TEDEd tarafından 13 tane önerilen toplantı var. Her bir toplantı kulüp üyelerine, ayrı bir sunum becerisi geliştirme konusunda destek olur. Son toplantıda kulüp üyeleri, fikirlerini kısa süren, TED benzeri konuşmalar ile sunarlar. Öğretmenler, sunumların TEDEd’de ya da her yıl yapılan TED Gençlik Konferansında gösterilmesi için öğrencilerini aday gösterebilir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: ed.ted.com/clubs