Başarılarımız / BİLİM - SANAT - SPOR

ULUSLARARASI ÇEVRE PROJESİ YARIŞMASINDA JALE TEZERLİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE 1.Sİ ve AVRUPA 7.Sİ

Proje Yönetimlerindeki yetkinliklerini katıldıkları her yarışmayı dereceyle tamamlayarak ortaya koyan Jale Tezer Koleji öğrencileri uluslararası bir derece daha elde etti. Avrupa Birliği’nin 2020 Stratejisinde yer alan “New Skills for New Jobs/ Yeni İşler için Yeni Vasıflar” yaklaşımı kapsamında geliştirdiği ve Türkiye’den KARDER, İtalya’dan Salento Üniversitesi, Portekiz’den Averio Üniversitesi, İskoçya’dan Batı İskoçya Üniversitesi, Almanya’dan BSW Eğitim Merkezi ve Avrupa Ekoloji Federasyonu ortaklığında yürütülen “Research Game/Araştırma Oyunu” proje yarışmasında Özel Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Türkiye 1. si ve Avrupa 7.si oldu. Avrupa ve Türkiye’den birçok okulun katılım gösterdiği yarışmada Jale Tezer Koleji öğrencileri; Mogan Gölü’nde var olan ve bu göldeki canlıların yaşamını tehdit eden ağır metallerin uzaklaştırılmasına yönelik kolay uygulanabilir ve düşük maliyetli bir çözüm içeren proje geliştirdiler. Türkiye ve Avrupa’dan çok sayıda yenilikçi projenin geliştirildiği yarışmada proje ve bilgi kategorisinden başarıyla geçen Jale Tezer öğrencileri analiz yeteneklerini güçlendirirken, Türkiye ve Avrupa derecesine  uzandılar.

image image