Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi YKS Provası Gazetelerde - Akşam Gazetesi

Akşam Gazetesi Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi YKS Provası Gazetelerde - Akşam Gazetesi

11 Mayıs 2018

Jale Tezer Koleji Anadolu ve Fen Lisesi tarafından iki üniversitede yapılan "YKS Provası" Akşam gazetesine haber oldu. Haber metni şöyledir:

İki Ayrı Üniversitede YKS Heyecanı

Jale Tezer Okulları; değişen sınav sistemiyle beraber, heyecanları artan öğrencilerinin sınav stratejilerini geliştirmek ve heyecan ile kaygı kontrollerini arttırmak için sınav provaları yapıyır. Bu kapsam TOBB ETÜ ve TED Üniversitesi'nde Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi, Jale Tezer Şampiyonlar Temel Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile 2018 YKS hazırlık sınavları gerçekleştirildi.

FARKINDALIKLARI ARTTIRMA

ÖSYM'nin uyguladığı sınav formatına benzer sınav kuralları esas alındı. Öğrenciler bu sayede kurallara uymanın önemi, kaygı kontrolü, zaman yönetimi, bilgiyi dış uyaranları kontrol altında tutarak çoktan seçmeli sorulara yansıtabilmenin önemini kavradılar. Ayrıca, üniversite sınavı öncesi farkındalıklarını artırma fırsatı da yakaladılar.