Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi YKS Provası Gazetelerde - Sabah Gazetesi

Sabah Gazetesi Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi YKS Provası Gazetelerde - Sabah Gazetesi

11 Mayıs 2018

Jale Tezer Koleji Anadolu ve Fen Lisesi tarafından iki üniversitede yapılan "YKS Provası" Sabah gazetesine haber oldu. Haber metni şöyledir:

ÖSYM Kurallarıyla Sınava Hazırlandılar

Jale Tezer Okulları'nda eğitim gören öğrenciler üniversite sınavlarına ÖSYM kuralları esasına göre hazırlanıyor.

Jale Tezer Okulları, değişen sınav sistemiyle heyecanları daha da artan öğrencilerinin sınav stratejilerini geliştirmek ve heyecan-kaygı kontrollerini arttırmak amacıyla Cumartes günü TOBB ETU'de, Pazar günü ise TED Üniversitesi'nde Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi, Jale Tezer Şampiyonlar Temel Lisesi 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile 2018 YKS Prova sınavları gerçekleştirildi. Sınavlarda ÖSYM kuralları esas alınırken öğrenciler bu sayede kurallara uymanın önemi, kaygı kontrolü, zaman yönetimi, bilgiyi dış uyaranları kontrol altında tutarak çoktan seçmeli sorulara yansıtabilmenin önemini kavradılar. Öğrenciler üniversite sınavı öncesi farkındalıklarını artırdılar.