Kütüphanelerimiz "TO-KAT Ulusal Toplu Katalog" ile Halka Açılan İlk Okul Kütüphanelerinden Biri Oldu

Günümüzde tüm dünya kütüphaneleri kataloglarını "Açık Arşivler" sloganıya halka açmaya başlamıştır. Devletlerde bu arşivlerin tek bir çatı altında toplanmalarına destek olmak amacıyla "Ulusal Toplu Katalog" çalışmalarına başlamıştır. Türkiye'de bu çalışma 2006 yılından itibaren Devlet Planlama Teşkilatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Arşivler Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğretim Kurulu, TÜBİTAK ve ULAKBİM işbirliği ile yapılan "TO-KAT Ulusal Toplu Katalog" ile halen devam etmektedir. "www.toplukatalog.gov.tr" İnternet adresi üzerinden ulaşılan sistemde yer alan kütüphanelerin tüm arşiv kayıtlarına ulaşılabilmektedir. Şu an sadece sistemde üniversite bünyesinde bulunan kütüphaneler, araştırma kütüphaneleri ve bir kaç tane özel kütüphane yer almaktadır. Biz de Jale Tezer Eğitim Kurumları olarak "ilkleri yapmak ve en iyisini yapmak" sloganıyla geliştirmekte ve büyütmekte olduğumuz kütüphane koleksiyonumuzun arşiv kayıtlarını TO-KAT üzerinden halka açan ilk Okul kütüphanelerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz.