İlkokul

Modern Yabancı Diller

Modern  Yabancı  Dilleri de  native  öğretmenlerden öğreniyoruz. Mezun  olduğumuzda artık en az 2 yabancı  dili ve evrensel değerleri öğrenip hayata daha donanımlı ve yaşıtlarımızdan daha  önde  başlıyoruz.

İngilizce ve Çince Eğitimi

İlkokul birinci sınıftan itibaren üçüncü sınıfın sonuna kadar öğrencilerimiz İngilizce ve Çince eğitimi alır. Dünyanın en zor dillerinden biri olan Çinceyi öğrenciler üçüncü sınıfın sonuna kadar öğrenme baskısından uzak temel seviyede öğrenir.  Kaligrafik bir dil olan Çincenin çocuklara pek çok faydası vardır:

Çince öğretmedeki asıl hedef;

• Beyin aktivitelerini canlandırır,
  • Soyut düşünmeye teşvik eder, problem çözme yeteneklerini keskinleştirir. Tüm bunlar öğrencilerin diğer akademik konulardaki başarısını da arttırır.
  • Çince öğrenmek eğlencelidir: Çince öğrenmek, daha fazla eğlenmek için birçok fırsat sunar. Çocuğunuz İngilizce ve Çince biliyorsa, iki kez eğlenmek için iki kat daha fazla seçeneği olacaktır.
  • Yaklaşık olarak dünya nüfusunun ¼’ü Çince konuşur. Çince’yi konuşanların sayısı günden güne artmaktadır. Çince dilini bilmek, çocukların gelecekteki farklı bir dünya için hazırlanmalarını sağlayacak ve onları yeni dünyada daha başarılı kılacaktır.

Özel Çince Sınıfı

Türkiye’nin tek  Konfüçyüs  Okulu olma ayrıcalığına sahip  okullarında öğrenciler 5000’den fazla kitap, oyun  setleri ve materyalle dolu ve  ileri teknolojinin  hakim  olduğu “Özel Bir Çince Sınıfı”nda eğitim  alır.

Okulumuzda Çinli öğrenciler ve sanatçılarla birlikte her yıl ortak “Konfüçyüs Festivalileri ve Çince Yarışmaları yapılır. Öğrenciler öğrendiklerini pratik  eder.

İkinci Dil olarak çinceyi seçip devam eden öğrenciler dilerlerse yaz döneminde Çine gidebilir ve Çinde düzenlenen 15 günlük Çince kurslarına katılabilirler.

4. Sınıftan İtibaren 5 Yabancı Dil Seçeneği

Öğrencilerimiz 4. Sınıf İtibariyle Fransızca, Rusça, Almanca, İspanyolca ve Çince Dillerinden Birini Uzmanlık elde edeceği dil olarak seçip 8. sınıfa kadar devam eder.