Sınıf Öğretmenliği

İlkokul, öğrencilerin ilgi ve yönlendime ihtiyacının en üst seviyede olduğu dönemdir. Oyun odaklı anaokulundan çıkıp yeni bir döneme merhaba diyen çocukların adaptasyonlarını artırmak ve ilgi-sevgi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla okulumuz yıllardır ilkokul 1.sınıfta “İki Sınıf Öğretmeni” ile eğitim vermektedir.

Derslerimizi aynı anda alanında uzman, dinamik, sevgi dolu 2 sınıf öğretmeniyle işliyoruz. Bu sayede 1. sınıf gibi önemli bir dönemde onlara 2 değil 4 kolla sarılıyor ve onları 2 değil 4 gözle takip ediyoruz.

İlkokul çocukları için oluşturdukları güven çemberi ve okullarına geliştirdikleri aidiyet duygusu çok önemlidir. Öğrencinin anne ve babasından sonra en çok vakit geçirdiği sınıf öğretmenine güven ve sevgi bağı oluşturması sebebiyle okulumuz 1. sınıf öğretmenleriyle 3. sınıfın sonuna kadar eğitim vermeye devam eder. Bu süreklilik öğrencinin motivasyon ve başarısını arttırır.