Fen Lisesi

BAŞARININ, BİLİMİN VE YARATICILIĞIN BİLEŞKESİ

Özel Jale Tezer Fen Lisesi Ankara’nın en yüksek sınav puanlarıyla ve  mülakatla öğrenci kabul eden saygın, kaliteli eğitim kurumlarının başında gelmektedir. Jale Tezer Fen Lisesi baraj puanını elde etmiş bir öğrencinin kayıt hakkı elde edebilmesi için mülakatları da başarıyla geçmesi gerekmektedir.

Jale Tezer Koleji Bursluluk Sınavı ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre öğrenci kabul eden Fen Lisemiz; sistemli olmanın ve disiplinin öğrenci başarısında büyük pay sahibi olduğunun bilinciyle çalışmalar yapar. Fen lisemizin temel hedefi öğrencilerini en iyi üniversitelerin sayısal tabanlı en iyi bölümlerine yerleştirmektir.

20-24 kişilik olan sınıflarımız homojendir. Gruplar, öğrencilerimizin girmiş oldukları deneme sınavları ortalamaları ve göstermiş oldukları başarı performansına göre belirlenir. Belirlenen bu seviye grupları öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda bire bir ilginin ve takviyenin oluşmasına zemin sağlar.

Fen lisemizin amacı daha hızlı düşünen, yazılımı ve teknolojiyi bilen girişimci bilim insanları yetiştirmektir. Bu bilinçle okulumuzda TÜBİTAK, Matematik ve Fen Olimpiyatları çalışmalarına büyük önem verilmektedir. Bilim ve Olimpiyat Koordinatörlüğü öğrencilerin proje yönetimlerini, araştırma ve sorgulama yetilerini geliştirmek adına düzenli çalışmalar gerçekleştirir.

İyi İngilizce konuşmanın bilimde ve iş hayatında tartışmasız öneminin bilincinde olan okulumuz İngilizce ve yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Fransızca eğitim vermektedir. Uluslararası vizyona sahip liselilerimiz bu sayede dünya üniversitelerinin kapısını rahatlıkla aralama imkanı elde ederler.

Lisemiz IB-DP programı ile uluslararası diploma ile mezun olma imkanını da öğrencilerine sunmaktadır. Disiplini ve bireysel takibi eğitim kültürünün en temel ilkesi olarak kabul eden okulumuz keyfi devamsızlığa ve rehavete eğitim sisteminde yer vermez.

Başarı, sağlam bir kimlik, sağlıklı bir ruh hali ve mutluluk varsa anlamlıdır. Bu bilinçle öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini takip ediyor, onlara ihtiyaç duydukları her an bireysel destek veriyoruz. Öğrencilerimizi yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda yönlendiriyor. Lisemizden değerler edinmiş, erdemli bireyler olarak mezun olmalarını temel amaç ediniyoruz.