Lise

Selanik Temel Lisesi

EN İYİ ÜNİVERSİTELERİN EN İYİ BÖLÜMLERİNİN KAPISINI ARALIYORUZ

Üniversitelere ve liselere hazırlık sınavlarında on binlerce öğrenciye başarının kapısını açan Jale Tezer Dershaneleri, dershaneleri okula dönüştüren yasa gereği Selanik Temel Lisesi olarak kitap yazarlarından oluşan seçkin ve profesyonel kadrosu eşliğinde hizmet vermektedir.

• Temel lisemizde sınıf mevcutları 18 – 20 kişidir.
  • Lisemizde, haftada 6 gün ders yapılır.
  • Lisemizde MEB tarafından belirlenen öğretim programlarının yanı sıra 'Üniversite Hazırlık Programı' uygulanmaktadır.
  • Eğitim programımız, haziran ayında 'Yaz Tatili Ödevi' ile başlar.
  • Sınıflarımız homojendir. Gruplar, öğrencilerimizin girmiş oldukları deneme sınavları ortalamaları ve göstermiş oldukları başarı performansına göre belirlenir. Alınan sonuçlara göre yıl içerisinde gruplar değişir.
  • Sömestir tatillerinde 7 günlük yoğun bir takviye programı uygulanır.
  • Lisemizde MEB programına ek olarak 'Üniversite Hazırlık Çalışmaları' yapılır. Programımız her öğrencinin iki tercihinden birine yerleşmesi üzerine kurulmuştur.
  • Öğrencilermiz haftada 48 saatlik eğitim programı ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) özenle hazırlanır.
  • Öğrencilerimize her ay öğretmenleri tarafından kontrol edilmek üzere Aylık Ödev Kitapçığı verilir.
  • Üniversite Hazırlık Programı’nda kullanılacak tüm yayınlar, öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılır.(Modüller, Yaprak Testler, Aylık Ödev Kitapçığı, Sömestir Ödev Kitapçığı, Soru Bankaları vb.)
  • Öğrencilerimize eksik kaldıkları konularda ek ders çalışmalarıyla takviye sağlanır ve çözemedikleri sorularla ilgili bireysel ve genel soru çözüm saatleriyle destek verilir.

MEB’in Zorunlu Sınavları:

• Her ders için MEB tarafından belirtilen sayı kadar sınav yapılır ve değerlendirilir. Öğrenicinin aldığı notlar e–okul sistemine kaydedilir.
  • Birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere öğrencilerin notlarının toplamı karne notu olarak verilir.