Ortaokul / Eğitim Politikamız

Ofis Sistemi

"İnsanlar yüksek motivasyonlu oldukları zaman imkansızı başarmak kolaydır. Öyle olmadıklarında ise kolayı başarmak imkansızdır."

Bob Collings

Ortaokulda takip ve yumuşak geçişli bir disiplin çok önemlidir. İlkokuldan çıkan öğrenci ortaokul sürecine sistemli başlar ve devam ederse aynı düzeni ve iç disiplini üniversiteye hazırlık sürecinede taşıyacaktır. Bu sebeple ortaokulumuzda 5. sınıftan itibaren ÖDEV TAKİBİ - ÖLÇME, DEĞERLENDİRME ve TAMAMLAMA süreci sistemli, etkin bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

• Öğrencilerimizin haftalık taramaları, aylık denemeleri ve yazılı sınav sonuçları ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ tarafından düzenli olarak değerlendirilmektedir.
  • Öğrencilerin eksik kaldıkları konularla ilgili 'Madde Analizi' yapılarak öğrencimize zorunlu ve bire bir özel dersler verilerek eksiklikleri tamamlanmaktadır. Bu çalışmalar öğrencilerimizin kendi ders öğretmenleri tarafından yapılmaktadır.
  • Öğrencimizin genel performansında yaşanan düşüşlerin ergenlik süreci, arkadaş - ailevi sebepler, dikkat ve konsantrasyon eksikliği vb. sebeplerden kaynaklanması halinde kurum psikolğu, kurum yaşam koçu, kurum kariyer danışması ve aile danışmanlarıyla öğrencimize etkin bir destek sağlanır.