Nasıl Başvurulur?

2021 Giriş ve Busluluk Sınavlarımıza https://jaletezer.k12net.com adresine giderek başvurabilirsiniz. Sınav kaydı oluşturmak için şu adımları izleyiniz:

1. Jale Tezer Okulları Giriş ve Bursluluk Sınavları - 2021 - Başvuru Sistemi'ne giriş yapmak için öğrenci TC kimlik numarasını yazarak "İleri" butonuna tıklayınız.

2. "Sınav Oturumları" sayfasında öğrencinin sınava girmesini istediğiniz okulu, şimdiki sınıf seviyesi ve şimdiki okuluyla ilgili istenen bilgileri giriniz. Daha sonra aşağıdaki listeden SINAV TARİHİ VE SAATİ size uygun olan SEANS seçenekleri arasından tercihinizi yapınız. Gerekli alanları doldurduktan sonra "İleri" butonuna ya da "Öğrenci/Veli Bilgileri" butonuna tıklayarak ikinci sayfaya geçiniz.

* Kırmızı ile işaretlenmiş alanlar işleme devam edebilmeniz için doldurulması zorunlu olan alanlardır.

* 4., 5., 6. ve 7. sınıfta okuyan öğrenciler 25-26 Şubat'ta Gaziosmanpaşa ve Çayyolu'ndaki okullarımızda;

* 8., 9., 10. ve 11. sınıfta okuyan öğrenciler 22-24 Şubat'ta Oran ve Çayyolu'ndaki okullarımızda sınava gireceklerdir.

* Seçtiğiniz sınav yeri ile ilgili adres ve iletişim bilgilerini sayfanın altında görebilirsiniz.

3. Öğrenci/Veli Bilgileri sayfasında istenen bilgileri giriniz. Kırmızı ile işaretli alanlar işleme devam edilebilmesi için zorunlu olan alanlardır.

Girdiğiniz veli cep telefon numarası daha önceden sistemde başka bir isim altında kayıtlıysa numaranın size ait olduğunun teyit edilmesi amacıyla telefonunuza bir onay kodu gönderilecektir.

İşleme devam edebilmeniz için ayrıca "KVKK metnini okudum ve onaylıyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

İstenen bilgileri girdikten sonra "İleri" butonuna ya da "Onay" butonuna tıklayarak sonraki sayfaya geçiniz.

4. "Onay" sayfasında sistem size şimdiye kadar girdiğiniz bilgileri ve seçtiğiniz sınav oturumuyla ilgili bilgileri özet halinde sunacaktır. Sayfanın alt bölümünde öğrencinin sınava gireceği okulumuzla ilgili iletişim ve adres bilgileri yer almaktadır. "Kaydet" butonuna tıklayarak öğrencinin bu bilgilere göre kaydını oluşturabilir ya da değişiklik yapmak için "Geri" butonuyla önceki sayfalara dönebilirsiniz.

* Kayıt oluşturduktan sonra yalnızca sınav saatini değiştirebilirsiniz. Bunun dışındaki değişiklikler için bizimle 444 4 243 numaralı hattımızdan ya da sınav@jaletezer.k12.tr adresinden irtibata geçmeniz gerekmektedir.

5. Sınav kaydınız oluşturulduğunda sistem girdiğiniz veli cep telefonu numarasına bir bilgilendirme mesajı gönderecektir. Sınav öncesinde başvuru sistemine istediğiniz zaman öğrenci TC kimlik numarasıyla tekrar giriş yaparak "Sınav Giriş Belgesi" yazdırabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığında öğrencinin sınav karnesini de aynı sistem üzerinden görebilirsiniz.