Cahit Arf Haftası Etkinliği

Ülkemizde matematiğin simgesi haline gelen Cahit ARF , 1938 yılından beri cebir, sayılar teorisi, elastisite teorisi, analiz, geometri ve mühendislik matematiği gibi çok çeşitli alanlarda yaptığı çalışmalarla matematiğe temel katkılarda bulunmuş, yapısal ve kalıcı sonuçlar elde etmiştir.
Bütün Türk matematikçilerine dolaylı veya dolaysız bir şekilde esin kaynağı olmuş, yaptığı uyarılar ve verdiği fikirlerle çevresindeki tüm matematikçilerin ufuklarını genişletmiş ve çalışmalarını yeni bir bakış açısıyla yönlendirmelerini sağlamıştır.
Cahit ARF matematikte kalıcı izler bırakarak 26 Aralık 1997'de aramızdan ayrılmıştır. Türkiye'de ve dünyada her zaman hatırlanacaktır.
Jale Tezer Bilim Ortakulu olarak, Cahit ARF'ı öğrencilerimizin iyi tanımalarını sağlamak amacıyla  Matematiği eğlenceli hale getirerek Aralık ayının 4. haftasını Cahit ARF Matematik Haftası olarak kutladık. Kutlamalar çerçevesinde Cahit ARF Matematik Yarışmasını düzenledik. 8.sınıf, 7.sınıf, 6.sınıf ve 5.sınıf öğrencilerimizden oluşan 4 takım  yarışmada başarılı bir performans gösterdi.
Yarışmayı 5.sınıflardan oluşan takım birinci, 6.sınıflardan oluşan takım ikinci, 8.sınıflardan oluşan takım üçüncü ve 7.sınıflardan oluşan takım dördüncü olarak tamamladı.