Özel Öğretim Kursları ve Temel Liseler Kapatılıyor!!

SAYIN VELİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLER;

MEB’in Özel Öğretim Kursları ve Temel Liselerin kapatılmasına yönelik yapmış olduğu basın açıklamasına ilişkin kaçak olarak yürütülmekte olan kurslar sıkı denetim altına alınarak denetim başlatılacağı , özel okullara hafta sonu dışarıdan öğrencilere kursu açma yetkisi verilmeyeceği eğitim çağındaki öğrencilerin yalnızca okullarında eğitim alacakları açıklanmıştır.

JALE TEZER TEMEL LİSEMİZ, 2019-2020 eğitim yılında güçlü eğitimi ve mevcut öğretmen kadrosu ile  JALE TEZER BİLİM FEN KAMPÜSÜne, ÇAYYOLU’na TAŞINMIŞTIR.

Açık adres: Eskişehir Yolu  Ümit Mahallesi Meksika Cad. No:49 Ümitköy (GORDION AVM ARKASI )

Telefon: 0312 417 29 29

2019-2020 eğitim öğretim yılında yeni kampüsünde Fen Lisesi – Anadolu Lisesi - Ortaokul olarak eğitim öğretim vermeye devam edecektir KAYITLAR DEVAM ETMEKTEDİR.  ORAN JALE TEZER ANADOLU ve FEN LİSESİ KAMPÜSÜMÜZ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA ORAN KAMPÜS (AYNI BİNASINDA ) EĞİTİM – ÖĞRETİMDE BAŞARININ ADRESİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

DERSHANE + OKUL MODELİ EĞİTİM sistemini 21 yıldır okullarımızda başarıyla uygulanmaya devam etmektedir. ÖZEL JALE TEZER OKULLARI bu değişim sürecinde sürdürmekte olduğu eğitim modeline yine devam edecektir. DERSHANE+ OKUL eğitim modeli eğitimin sonuçlarını yıllara göre kazanan öğrenci listemize web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Okullarımızda senelerdir LGS ye (Liselere Hazırlık Programı ) Öğrenci hazırlayan bir kurum olarak üstün başarılara imza atmıştır. İleri düzeyde İngilizce eğitimi ve 5 farklı 2.yabancı dil seçeneği ile hem konuşur hem yazar seviyesinde yabancı dil eğitimi verilmektedir Ayrıca, MEB müfredatının yanı sıra LGS hazırlık programı ile 5.sınıftan 8.sınıfa kadar bir bütünlük içerisinde eğitim programımızı sürdürmekteyiz.

Alanında uzman eğitimci yazar kadromuz ile MEB’in belirlediği ders saatlerinin üstüne soru çözüm saati, grup etütleri , sınıf soru çözüm saatleri, özel ders kalitesinde birebir etüt uygulamaları, akşam çalışmaları , hafta sonu programları deneme sınavları, tarama sınavları ve kamp programları ile DIŞARIDAN HİÇBİR KURSA ÖZEL DERSE İHTİYAÇ DUYMADAN sağladığımız eğitim modeli ile  DERSHANE + OKUL programımızı uygulayarak tüm öğrencilerimizin tercihlerinden iki tanesinden 1 tanesine yerleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

12.SINIFTAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ SADECE OKULLARIMIZDA ALDIKLARI EĞİTİM İLE HEM TÜRKİYE’DE HEM DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNDE BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETMİŞLERDİR.

MEB TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI KAPATILIYOR 28 OCAK 2019

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN BASIN AÇIKLAMASI (28 Ocak 2019) ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI KAPATILIYOR

Millî Eğitim Bakanlığınca, özel öğretim kursları 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak. Millî Eğitim Bakanlığı, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. Bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA YENİ DÜZENLEME

Millî Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim çağındaki öğrencilere okullarda, mezun öğrencilere ise halk eğitim merkezlerinde ücretsiz olarak destekleme ve yetiştirme kursları verilmeye devam edecek. Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir.

TEMEL LİSELER KAPANIYOR

Dershanelerin dönüştürülmesi sürecinde 5580 Sayılı Kanunda yapılan geçici düzenlemeyle açılan temel liseler de, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda Kanunda belirtilen süreyi tamamlayarak kapanacak. Bu nedenle temel liselere yeni öğrenci kaydı ve bursluluk sınavı yapılmayacak. Bu okulların ara sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, resmi ve özel ortaöğretim kurumlarına ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda nakil yapabilecek. Millî Eğitim Bakanlığınca, bu süreçte veli ve öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm tedbirleri almaya dönük çalışmalar yapılmaktadır.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ UYGULAMASI SONA ERİYOR

2014 yılında başlatılan kamuoyunda teşvik olarak da adlandırılan eğitim ve öğretim desteği uygulaması, organize sanayi bölgeleri ve bu bölgeler dışında açılan özel mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilere hariç olmak üzere, diğer özel okullar için 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılının sonundan itibaren kademeli olarak kaldırılacak. Bu kapsamda 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren özel okullarda ilk defa öğrenim görecek öğrencilere eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Halen özel okullarda bu desteği alan öğrenciler ise, öğrenim gördükleri okulun öğretim kademesi süresi boyunca destekten yararlanabilecek.