Misyonumuz

Hür düşünceye sahip, araştırma yönü kuvvetli, sorgulayan, ahlaki davranışlar edinmiş, kapasitesini geliştirme hedefini benimsemiş, kendi kültürüne ve dünya kültürlerine saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı yurttaş ve dünya vatandaşı olacak bireyleri yetiştirmek temel misyonumuzdur.

• Bu nedenle, Jale Tezer Koleji olarak  öğrencilerimizin kişilik ve ruh sağlıklarının her şeyden önemli olduğuna inanıyoruz.

• Her öğrencinin öğrenme şekline ve hızına saygılı davranarak bütün çocukların kendi kapasitelerine ve özelliklerine göre verilen bir eğitimle öğrenebileceklerini biliyoruz.

• Her öğrencinin gelişim aşamasını tek tek dikkatle izliyor, çocuklarımızın kalabalıkta kaybolmalarına izin vermiyoruz.

• Her öğrencinin tek ve benzersiz olduğuna inanıyoruz.

• Herbirimizin birbirine ve topluma bağlı olduğunu ve bu nedenle sorumluluklarımızın bulunduğunun bilincindeyiz ve bu bilinci öğrencilerimize aşılıyoruz.

• Öğrencilerimizin en iyi yönlerini ortaya çıkarma amaçlı çalışıyoruz.

• Farklılıklara ve farklı kültürlere saygıyı öğretiyoruz.

• Sevginin en üstün eğitim aracı olduğuna inanıyoruz.

• Bire bir ilginin öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye ulaştırdığı bilinciyle eğitimimizi programlıyoruz.

• Kamu yararına yapılan sosyal hizmet çalışmalarına değer veriyoruz.

• Küresel bilinci arttırıcı çalışmaların önemini biliyor, anlatıyor ve değerler eğitimine özel önem veriyoruz.

• Türk kültürünü her yönüyle tanıyan, seven ve bununla gurur duyan bireyler yetiştirmenin ve diğer kültürlere aşina ve saygılı olmanın önemini bilen değerli bir kadroyla öğrencilerimize rehberlik ediyoruz.

• Yarış atı gözüyle bakılan, ezberci, sorgulama yönü eksik bireyler yerine doğruluğa ve dürüstlüğe inanan insan yetiştirmenin önemini her şeyden üstün tutuyoruz.