Nasıl Başvurulur?

Giriş ve Bursluluk Sınavları - 2020

Adaylar başvurularını jaletezer.k12net.com adresi üzerinden yapacaktık.

BAŞVURU ADIMLARI

1. http://jaletezer.k12net.com adresine gidiniz.

2. Sınav başvuru sistemi'ne erişmek için adayın TC kimlik numarasını yazıp "İleri" butonuna tıklayınız.

3. Adayın önceden k12net sisteminde kaydı yoksa sistem sizi "Sınav Oturumları" ekranına yönlendirecektir. Kırmızıyla işaretlenmiş alanlar girilmesi zorunlu alanlardır. Bu ekranda sınava girilecek olan okulu, adayın şimdiki okulunun türünü, bu okulun ismini ve adayın şimdiki sınıf seviyesini giriniz. Sınıf seyiyesi seçildikten sonra açılacak seçeneklerden adayın gireceği sınavı seçiniz. Bursluluk sınavının aynı gün içindeki farklı saatlerde yapılacak olan oturumları farklı sınavlar olarak tanımlanmıştır. Bunlardan birini seçip "İleri" butonuna ya da "Öğrenci/Veli Bilgileri" butonuna tıklayınız.

• "Okul" alanında adayın sınava gireceği okulu seçmeniz gerekmektedir. 16 Şubat'taki sınav Çayyolu ve Oran kampüslerimizde, 1 Mart'taki sınav Çayyolu ve Gaziosmanpaşa kampüslerimizde yapılacaktır. Seçtiğiniz okulun adresi sayfanın en altında görünecektir. Hesap oluşturduktan sonra okul değişikliği yapmak isterseniz destek birimimize ulaşmanız gerekmektedir.

4. "Öğrenci/Veli Bilgiler" ekranında istenilen bilgileri girerek "İleri" ya da "Onay" butonuna tıklayınız.

• Kırmızıyla işaretli alanlar girilmesi zorunlu alanlardır.

• Veli telefon numarası girilmesi ve girildikten sonra sms yoluyla onay işlemi yapılması zorunludur. Numarayı girdikten sonra kırmızı-beyaz ünlem işaretli butona tıkladıktan sonra girdiğiniz numaraya sms yoluyla gelecek olan kodu açılan kutuya girmeniz gerekmektedir.

• "Bu telefon numarası başkası tarafından kullanılıyor" hatası alıyorsanız K12net sisteminde daha önceden veli, öğretmen ya da personel olarak kaydınız bulunuyor olabilir. Bu durumda veli TC kimlik numarasını girerseniz diğer boş alanları sistem otomatik olarak dolduracaktır.

• "Bu TC kimlik numarası başkası tarafından kullanılıyor" hatası alıyorsanız, adınızı veya soyadınız sistemde farklı kaydedilmiş olabilir. Bu alanları boş bırakarak yalnız TC kimlik numarası girmeyi deneyiniz. Veli TC kimlik numarası girdiğinizde sistemden otomatik olarak çekilen isim ve soyad yanlış görünüyorsa sinav@jaletezer.k12.tr adresine e-posta atarak destek birimimizden yardım isteyebilirsiniz.

5. "Onay" ekranında girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol edip "Kaydet" butonuna tıkladığınızda sınav kaydınız oluşturulmuş olacaktır. Bundan sonra veli cep telefonuna bir bildirim mesajı gelecektir.

6. Sınav kaydınız oluştuktan sonraki ekranda giriş belgesini pdf olarak indirebilir, sistemden çıkış yapabilir ya da başa dönerek farklı bir oturum seçip yeniden kayıt oluşturabilirsiniz. Bu aşamadan sonra oturum saati dışındaki kayıt bilgilerini değiştirmek ya da kaydınızı sildirmek isterseniz sinav@jaletezer.k12.tr adresinden ya da telefon numaralarımızdan bize ulaşmanız gerekecektir.

Sınava giriş belgesinin bir örneği şu şekildedir:

DESTEK

Adaylar başvuru süreciyle ilgili destek almak için sinav@jaletezer.k12.tr adresinden ya da şu numaralardan bize ulaşabilir:

Jale Tezer Koleji (Anaokulu, İlkokul, Ortaokul) - GAZİOSMANPAŞA: 0312 447 49 49

Jale Tezer Bilim Fen Lisesi, Anadolu Lisesi - Bilim Fen Ortaokulu - ÇAYYOLU: 0312 417 29 29

Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi  - ORAN: 0312 490 91 24

)