23 Nisan Şiir Yarışması

Duygularımızı aktarmanın en etkili yollarından birisi olan şiir konusundaki hassasiyetimizi gösterebilmek, bu güne değin yazdıkları şiirlerle hislerimize tercüman olmuş şairlerimizi anmak ve Türk Şiiri’nin yaşatılıp, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Jale Tezer Koleji Türkçe Zümresi tarafından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" temalı Şiir Yarışması düzenlenecektir.
 
"Şiir okuma / Şiir yazma" dallarında 4 ve 5. Sınıflar bazında yapılacak olan yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz; şiir okurken çektikleri videoyu ya da yazdıkları şiiri Türkçe öğretmenlerine 19 Nisan Pazar günü saat 11.59'a kadar gönderebilir.
 
Katılım şartları:
 
Okuma Dalı için :
Katılımcının şiir okurken çekilmiş videosu ile başvuru sağlanacaktır. Dereceye girenler belirlenirken vurgu, tonlama, jest ve mimikler dikkate alınacaktır. Kayıt ile birlikte "şair isminin ve şiirin başlığının" + Katılımcı öğrencinin "ad/soyad/sınıf" bilgilerinin başvuru mailinde belirtilmesi gerekmektedir.
 
Yazma dalı için : 
Katılımcılar kendi yazdıkları bir şiirle yarışmaya katılacaklardır. Katılımcı öğrencinin "ad/soyad/sınıf" bilgilerinin başvuru mailinde belirtilmesi gerekmektedir. Şiirin alıntı olduğu tespit edilirse başvuru geçersiz sayılacaktır.
 
Genel: 
Okuma ve yazma dallarında;
4. sınıflar arasından seçilen 1,2 ve 3.ler
5. sınıflar arasından seçilen 1,2 ve 3.ler
 
23 Nisan Perşembe günü saat: 17.00'de @jaletezereğitimkurumları instagram sayfasından ve K12 sistemi üzerinden duyurulacaktır.
 
Katılımcılara başarılar dileriz.