Dünya Engelliler Günü

Jale Tezer Koleji 2.sınıf öğrencilerinin engelli insanlara karşı duyarlılık kazanmaları ve farkındalık sahibi olmaları adına 3 Aralık Engelliler Günü’nde “Braille Alfabesi” etkinliği yaptılar. Öncesinde görme engelli bir bireyin neler yaşayabileceğini ufak da olsa anlamak için gözlerini kapatıp verilen yönergeleri yerine getirmeye çalışan minik öğrencilerimiz görme engelli konuğumuz Esma Kelleci’yi heyecanla ve dikkatle dinlediler. Braille alfabesini tanıtan Esma Hanım çocuklarımıza ve bizlere engellilere nasıl yardımcı olacağımızla ilgili bilgiler verdi. Aslında hiçbir beklentileri olmadığını sadece saygı istediklerini belirten Esma Hanım dersimizin sonunda “En büyük engelin sevgisizlik ve mutsuzluk” olduğunu dile getirdi. Öğrencilerimizin oldukça ilgisini çeken Braille alfabesini kullanarak hepimiz ponpon, düğme, yeşil mercimek, nohut gibi malzemelerle isimlerimizi yazdık.

“Unutmayalım ki en büyük engel engellenmektir ve hayatı paylaşabilmemiz için aslında hiçbir engel yoktur.”