Dünya Felsefe Günü

Dünya Felsefe Günü, ülkemizde 2002 yılından bu yana her yıl Kasım ayının üçüncü haftası perşembe günü kutlanmaktadır. Türkiye Felsefe Kurumu tarafından kutlanılması önerilen ve UNESCO tarafından kabul edilen bu gün, felsefenin gündeme gelmesi açısından son derece önemlidir. Bugün aracılığyla insanların felsefe mirasını paylaşmaları, zihinlerini yeni fikirlere açmaları ve toplumda karşılaştıkları sorunlara ilişkin görüşler geliştirici etkinliklere yönelmeleri sağlanır. Bu yıl akademik takvimimizde 14 Kasım Perşembe günü kutlandı. Okulumuzda yaptığımız etkinliklerde bu bilinci geliştirmeye çalıştık.

Felsefe merak eden her insanın hayatına girmiş demektir. Felsefenin düşünce, vicdan ve inanç özgürlüğümüzü güçlendirip hayata eleştirel bakmamızı sağladığını hatırlatarak Dünya Felsefe Gününü kutluyoruz.

Milletimizin "var olma" mücadelesini özgürlük ile taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefe ile ilgili görüşleri şöyledir: "Felsefe, evren karşısında insanın akılcı daranışıdır. Bu yüzden felsefe bilmeyen insan, edebiyatçı da politikacı da olamaz. Felsefe bilmeyen bir asker, belki bir savaş kazanır, ama savaşı anlayamaz."