Öğrencilerimize TOEFL Primary Test Uygulaması Yapıldı

Jale Tezer Koleji 4, 5, 6 ve 7. sınıf düzeyinde olan öğrencilerine her eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yapıldığı gibi 2 aşamalı TOEFL Primary Test uygulaması yapıldı. Keyifli başlayan bu uygulamada öğrencilerimizin reading, listening becerileri ölçüldü.
Uzun yıllardır tüm dünyada bilinen ve çok ilgi gören TOEFL ölçme-değerlendirmeye tabi tutulmasıyla ve alınan skorla dil öğrenim sürecinin aşamalarını hassasiyetle saptaması bakımında bir öncü olmuştur. A-1'den C-2'ye geniş bir skalada ölçme-değerlendirme yapan TOEFL skorları hem öğrenciye hem de veliye çok şey ifade etmektedir.
TOEFL testleri, klasik anlamıyla salt bir testten ibaret olmayıp öğrenileni değerlendiren, pekiştiren öğrenileceği de somut hedefler olarak ortaya koyan bir değerlendirme sistemidir. TOEFL sınavları, öğrencilerimizin İngilizce dil gelişimini ayrıntılı bir şekilde görmemizi sağlamasının yanında, öğrencilerimize uluslararası sınav deneyimi de yaşatmaktadır. Ayrıca dil gelişimi için bir güçlü bir motivasyon aracı da olmaktadır.