Ortaokul Öğrencilerimizin Dünya Çevre Günü Mesajları

5 Haziran Dünya Çevre Günü Birleşmiş Milletler Örgütü, çevre ile ilgili ilk önemli konferansı 1972 yılında Stockholm’de toplamıştır.“İnsan Çevresi Konferansı” adı verilen bu konferansa 113 ülke katılmıştır. Türkiye de bu konferansa katılan ülkeler arasındadır. Bu konferans sonunda uluslararası boyutta olan “Stockholm Bildirgesi” yayınlanmıştır. Bu bildiri ile, bütün insanlar ve hükümetler çevrenin korunması ve geliştirilmesi için birlik olmaya davet edilmiştir. Konferans 5 Haziran günü başladığı için, her yıl 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nünü pandemi koşullarında kutluyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü nedeniyle herkesi evlerine hapseden pandemi sürecindeyiz. Evlerde kalmak zorunda olduğumuz bu zor günlerde bir kez daha yeşilin, doğanın, toprağın, suyun yani çevrenin hepimiz için ne kadar önemli olduğunu farkettiğimiz bir dönemdeyiz. Bizler de Jale Tezer Koleji öğrencileri olarak, çevrenin öneminin farkındayız. Temiz bir çevrede büyümeyi hak ettiğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple, insanların daha çok bilinçlenmesi ve çevrenin öneminin farkında olması için bizler de 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde farkındalık oluşturmak istedik.