YKS 2020 - Dikkat Edilecek Hususlar

2020 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NA GİRECEK 12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

SINAV OTURUMLARI

2020 YKS 1. OTURUM - TYT 27 HAZİRAN CUMARTESİ - SAAT: 10.15

2020 YKS 2. OTURUM - AYT 28 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ - SAAT: 10.15

2020 YKS 3. OTURUM - DİL SINAVI 28 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ - SAAT : 15.45

Sevgili Öğrencimiz,

27-28 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilecek 2020 YKS'ye sayılı günler kaldı. Mart ayının son haftası itibarıyla yoğun bir tempoyla online eğitim üzerinden devam eden akademik çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bu tamamlanma bir son değil yeni bir başlangıcın ilk adımı aslında. Yaşam boyu öğrenci olduğumuzu düşünürsek devam edecek süreçte öğrenmeye, keşfetmeye, araştırmaya odaklı çalışmalar bir üst öğrenim kurumunda devam edecektir. Hepimiz biliyoruz ki ısrarla ve vazgeçmeden devam eden her sürecin sonu zaferdir. Sizi, hayal ettiğiniz ve gerçekleştirmek için İSTEKLE çalıştığınız hedeflerinize ulaşacağınız güne uğurlamanın gururuyla... Yolunuz açık olsun.

Sevgili Öğrencimiz,

• Bu hafta günlük rutinler düzene koyulmalıdır. Gece uykuya geçiş saati ve sabah kalkış saatleri erkene çekilmelidir.

• Sabah kahvaltısında biyolojik olarak alışık olduğunuz beslenme düzeninin dışına çıkılmamalı, özellikle çay, kahve gibi sıvı içeceklerin fazla tüketilmesinden kaçınılmalıdır.

• Basit fiziksel egzersizler ve nefes egzersizleri yapmak kaslarınızı gevşetecek biyolojik olarak sizi rahatlatacak günü daha zinde tamamlamanızı sağlayacaktır.

• Aşırı, düzensiz ve az yemek yeme davranışından uzak durulmalı, öğün atlamadan sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir.

• Her sabah saat tam 10.15'te sınav kurallarına uygun olarak deneme sınavına başlanmalıdır.

• Sınavlar çıktı alınmalı ve kurşun kalemle çözülmelidir.

• Sınav bitimlerinde yapılamayan sorulara odaklanılmalı ve yapılamayan soruların konuları hatırlanmalıdır.

• Her gün belirtilen saatte bir TYT ya da AYT çözüldükten sonra ihtiyacınız olan konular ve dersler için konu hatırlama tekrarları yapılmalıdır.

• Bu hafta yoğunluklu olarak bir bıkkınlık,yorgunluk ve huzursuzluk hissedebilir, heyecanınızı kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Hiçbir şey bilmediğinizi ve bilgileri hatırlayamayacağınızı düşünmeniz normaldir. Endişeye yol açacak düşüncelerden uzaklaşmak için akademik çalışmalara devam edilmelidir.

• Bu hafta özellikle sosyal medya ve cep telefonu kulllanımından sakınılmalıdır.

• Sınava hangi dersten başlanacağı, soru okuma hızı, yapılamayan soru olduğunda neler yapılması gerektiği, sorular bittiğinde dönüp hangi derse bakılması gerektiği gibi noktaları içeren sınav taktiklerinde bu son günler için değişiklik yapılmamalı alışılan stratejiler devam ettirilmelidir.

• İhtiyaç olan her konuda öğretmenlerle iletişimde olmaya devam edilmelidir.

• TYT ve AYT için ayrı ayrı sınav giriş belgelerinin çıktısı alınmalı, belgeler dosyalanmalıdır. Sınav giriş belgesinde fotoğraf olması zorunludur. Bu nedenle sınav giriş belgesi çıktısı alınırken belge üzerinde fotoğraf bulunmasına özen gösterilmelidir.

• Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sınav sabahı kolaylıkla ulaşılabilecek bir yere koyulmalıdır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabileceği güncel bir fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalıdır.

• Bu hafta içerisinde sınava girilecek okul ve sınıf ziyaret edilmelidir.

SINAV GÜNÜ

• Öncelikle fotoğraflı sınav giriş belgesi ile nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı yanınıza alınız.

• Sınavdan en az 1 saat 15 dakika önce sınav binası önünde hazır olunuz. Adaylar TYT ve AYT için saat 10.00'dan sonra, Yabancı Dil Testi için 15.30'dan sonra sınav binasına alınmayacaktır.

• Sınav binası kapısında yoğunluk olmaması için çanta ve benzeri eşyaları sınav binasına götürmeyiniz.

• Sınav binası önünde sosyal mesafe kurallarına uyulmalı, sınava maske ile gidilmelidir. İsteğe bağlı olarak siperlik ve dezenfektan ile sınava giriş yapılabilecektir.

• Sınava metal aksesuar içermeyen rahat bir kıyafetle gidiniz.

• Kurşun kalem, silgi, şeker, peçete ÖSYM tarafından temin edilecektir. Sınav binasına giderken şeffaf pet şişe içerisinde su dışında hiçbir araç gereç götürmeyiniz.

• Sınav kitapçığı geldiğinde izin verilen sürede kitapçığınızın sayfalarını kontrol ediniz.

• 2020 YKS 28 Temmuz tarihinde ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr sayfasında açıklanacaktır. Ağustos ayının ilk haftası başlayacağı düşünülen tercih dönemi ÖSYM Başkanlığı tarafından duyurulacaktır.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

TERCİH DÖNEMİNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE …