JTK’DA TOEFL GURURU

TOEFL dünya üzerinde lisans ve yüksek lisans alanında geçerliliği en yüksek olan sınav uygulamasıdır. Başta ABD ve Kanada’daki üniversiteler olmak üzere öğrenci kabulünde büyük önem taşıyan bu sınav; Türkiye’de üniversitelerin hazırlık sınavını atlamak üzere zorunlu tutulmuştur. Okulumuzda 3. sınıftan üniversiteye geçiş dönemine kadar takip amacıyla yapılan bir uygulamadır. Okulumuz TOEFL Junior (6. ve 7. sınıflar); TOEFL Primary (4. ve 5. sınıflar) sınavını uygulamaktadır.

TOEFL genel olarak yurtdışında okumak ya da yaşamak isteyenlerin İngilizceye hakim olduklarını ispatlamak için girdikleri bir sınavdır. Aslında TOEFL’ı sadece yurtdışıyla sınırlandırmak da doğru değildir çünkü ülkemizdeki eğitim kurumları da İngilizce yeterlilik belgesi olarak TOEFL’ı gerekli koşul olarak talep etmektedirler. Ayrıca pek çok iş yeri de yine çalışanlarından TOEFL belgesi istemektedir.

Bu yıl okulumuzda yapılan TOEFL (junior / primary) sınavları 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmüştür. Sınav merkezinden tarafımıza ulaştırılan sınav sonuç raporları okulumuz için gurur kaynağı olmuştur. Sınava giren öğrencilerimiz arasından başarısız olan (fail) öğrencimiz olmamıştır. Öğrencilerimizin aldıkları puanlar da 4 alanda (grammar, reading, vocabulary ve listening ) çok başarılı olduklarını ve %95 oranında tavan puana yaklaştıklarını gösterir niteliktedir.

Sınav sonuçları okulumuzda verilen yabancı dil eğitiminin hedeflediği amaca ulaştığını ve çocuklarımızın;  çağdaş medeniyetler seviyesinde bireyler olarak yetişebilmesi için en önemli yetilerden biri olan  yabancı dil kazanımlarında son derece başarılı olduklarını göstermiştir.   Bu prestijli ve uluslararası geçerliliği olan puanlama (TOEFL) okulumuz için büyük bir övünç kaynağı olmuştur. Ayrıca öğrencilerimizin gelecekteki kariyer hedefleri ve profesyonel yaşamlarına da büyük katkı sağlamıştır.