ÖZEL JALE TEZER ANADOLU VE FEN LİSESİ 10.SINIF ÖĞRENCİLERİ ALİ KUŞÇU GÖKBİLİM MERKEZİNDE BÜYÜLEYİCİ BİR DENEYİM YAŞADILAR

PLANETARYUM

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi planetaryumunda, öğrencilerimiz, dev teleskoplardan alınmış görüntüler ve uzayla ilgili filmler küresel bir perdede izlediler. Dijital teknoloji sayesinde yıldız ya da gök cisimleri çok yakından incelenebilmektedir.
Multimedya teknolojileriyle, video, animasyon, müzik ve efektlerle, çok zengin, eğlenceli ve bilimsel gösteriler de sunuldu.

UZAY SERGİSİ

Uzay sergisinde, Evren – Galaksi – Yıldız – Gezegen kırılımında ulaşılabilen ve gözlemlenebilen uzayla ilgili bilgiler öğrencilerimize sunuldu. Sergide Kara Delikler, Solucan Delikleri, Karanlık Madde, Sicim Teorisi gibi teorileri de anlaşılır bir şekilde açıklayan düzenekler bulunmaktadır.

STEM ATÖLYELERİ VE BİLİMSEL ETKİNLİKLER

Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarına olanak sağlayan merkez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatında ortaya çıkan “eğlenirken öğrenme” metodunu hayata geçirmektedir. Merkezde öğrencilerimize uygulamalı bilim, bilimsel drama ve gösteriler, kimya atölyesi, robot atölyesi, bilim fuar ve yarışmaları, film gösterimleri gibi birçok etkinlik sunuldu.