Eğitim Politikamız ve YKS

“İstiyorsan çalışırsın. Çalışırsan gelişirsin. Gelişirsen hırslanırsın. Hırslanırsan kazanırsın. Kazanırsan, kazanırsın.”

Kobe Bryant

Kurumumuzun lise eğitimindeki temel hedefi öğrencilerini başarıya yönlendirmek ve bir çalışma disiplini oluşturmaktır. Biliyoruz ki başarmak için önce istemek önemlidir. Bu amaçla daha 9. sınıf sıralarında öğrencilerimizin yetenek ve yeterliliklerine göre kariyer hedefleri oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra Jale Tezer Liseleri'nden mezun olan her öğrencinin iyi bir sosyal duruş ve güçlü bir iletişim yönetimine sahip olması temel önceliklerimizdendir.

'Dershanesiz Eğitim' veren liselerimizde;

• 5,5 gün eğitim verilir.
  • Okulumuz öğrencilerinin en büyük avantajı dershaneye ve özel derse ihtiyaç duymamalarıdır. Dershane ya da özel derse gidecekleri ek zamanı, kişisel gelişmeleri için kullanma şansına sahiptir.
  • Sınıflarımız ortalama 20 kişiliktir.
  • Liselerimizde öğrencilerimize MEB tarafından belirlenen haftalık ders saatlerinin üzerinde üniversiteye hazırlık programı uygulanır.
  • Hafta içi etüt çalışmaları; her gün 16.30 - 18.00 saatleri arasında yapılır. Toplamda haftada 10 saat öğrencilerimiz soru çözme, eksik konuların üzerinde çalışma ve öğrendikleri konuları pekiştirme imkanı bulur. Bu sayede öğrencilerimiz hedef ve kazanımlarını oluşturur. Konuları en iyi şeklilde öğrenir ve bir sonraki konuya eksiksiz bir şekilde pekiştirerek geçer.
  • Öğrencilerimizin test tekniğini geliştirmek, etkin bir sınav stratejisi oluşturmak ve eksikliklerini madde analiziyle tespit etmek amacıyla haftalık taramalar ve aylık deneme sınavları düzenli olarak yapılır.
  • Öğrencilerin sınav sonuçları ve çalışma disiplinleri Ölçme Değerlendirme Birimi ve psikolojij danışmanlar tarafından takip edilir.