IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ

Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi IGCSE sınıfı olarak LÖSEV ile kardeş okul olduk.

LOSEV, lösemili çocuklar vakfı, 1998 yılında lösemili çocuklara ve ailelere dayanışma amacıyla kurulmuş gönüllü bir vakıf kuruluşudur. 1998 yılında hizmete başlayan bu vakıf, çalışmalarını ve desteklerini karşılıksız bir sevgiyle günümüzde hala sürdürmektedir.

Jale Tezer ve LOSEV bir kardeş okul projesi başlatmış bulunmaktadır. Bu proje kapsamındaki ilk durağımız Lösemili Çocuklar Köyünü ziyaret etmek oldu. Bizler, son derece kibar ve sıcak bir karşılama ile karşılaştık. İlk olarak lösemili çocuklar ve ailelerin yatılı olarak kaldıkları okulları ziyaret ettik. Daha sonra köyün içerisinde bulunan atölyeleri ziyaret ettik. Atölyelerde lösemili çocukların annelerinin çalışmalarını ve üretimlerini izledik. Oradan hediyeler aldık. Vakfımıza bağış yapmış olduk bu şekilde. Gezinin ardından kek ve süt ikramı yapıldı. Son olarak köyün çevresindeki çiftlikte gezinti yaptık. Çiftlik içerisinde kedi, köpek, at ve başka birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Gezimizi tamamladıktan sonra okulumuza geri döndük.

Yapmış olduğumuz gezimiz hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından son derece duygusaldı. Paylaşma duygusunun önemini bir kere daha kavradık bu şekilde. Kardeş okul olarak neler yapılabileceğinden bahsettik. Bütün öğrencilerimiz LÖSEV gönüllüsü olmak için isimlerini ve iletişim bilgilerini verdiler. Bu şekilde LÖSEV tarafından düzenlenecek olan bütün organizasyon ve yardımlaşma çağrılarından haberdar olacağız. Gündemimizde öncelikle okulda gönüllü LÖSEV topluluğu oluşturmak var. Bunun için ilk adımlarımızı başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca Mayıs ayında düzenlenecek olan Lösemili Çocuklar için Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne katılacağız. Yine Mayıs ayında gerçekleşecek olan Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası için, kardeşlerimiz için, müzikler, danslar, oyunlar ve tiyatrolar düzenleyeceğiz.

IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 1 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 2 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 3 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 4 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 5 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 6 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 7 IGCSE BİYOLOJİ PROJESİ 8