Kulüp Çalışmaları

Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çeşitli sosyal etkinlikler ile gelişimlerini tamamlamaları, eğitim uygulamalarımızın çok önemli bir parçasıdır. Çocukların gelişiminde ders içi etkinliklerin yanı sıra programlı ders dışı etkinlikler ve okul yaşantılarından edindikleri tecrübeler de son derece önemlidir. Bu tecrübeler kulüplerimizin öğrencilerimize bilişsel, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek şekilde planlanan bilim, sanat, spor, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlardaki farklı yapılardan oluşur.

Okullarımız sanat, spor ve sosyal faaliyetlerini hafta içi okul programının bir parçası olarak düzenlemiştir. Hafta içi kulüp ders saatlerinde öğrenciler, onlarca kulüp ve etkinlikten ilgi ve yeteneklerine uygun olanı seçerek uzmanlaşır. Okulumuzda kulüp dersleri haftada iki gün son saatlerde yapılır.

• FRANSIZCA TİYATRO
  • ENGLISH FUN CLUB
  • ENGLISH MOVIE CLUB
  • ALMANCA
  • RECIPE CLUB
  • DÜNYA KÜLTÜRLERİ
  • ART & CRAFT
  • BASKETBOL (KIZ - ERKEK)
  • SATRANÇ
  • YÜZME
  • RİTMİK JİMNASTİK
  • FUTSAL
  • ZEKA - AKIL OYUNLARI
  • KODLAMA (CODING) AKTİVİTESİ
  • İLERİ MATEMATİK
  • EKO OKUL
  • DI (DESTINATION IMAGINATION)
  • UZAY - ASTRONOMİ
  • EĞLENCELİ BİLİM
  • MONTESSORİ (CRITICAL THINKING)
  • PUZZLE
  • POZİTİF DÜŞÜNCE MIKNATISI
  • ÇEVRE MÜHENDİSLERİ
  • MODA TASARIM
  • PİYANO
  • LATİN DANSLARI
  • GİTAR
  • KARAOKE
  • POP DANS
  • JOURNALISM CLUB
  • TİYATRO
  • İNGİLİZCE TİYATRO
  • RESİM - HEYKEL - MODELAJ
  • GAZETECİLİK
  • KÜÇÜK EDEBİYATÇILAR
  • ÇİZİM VE MANDALA
  • KARAKTER TASARIM
  • RİTİM

Kulüp derslerinin yanı sıra öğrencilerimiz:

• Müzik derslerinde iki müzik aletinden birinin çalar,
  • Beden dersinde düzenli olarak yüzer ve jimnastik yapar,
  • Görsel sanatlar dersinde moda tasarımından imgesel tasarıma, genel kültür çalışmalarından görsel zeka çalışmalarına kadar pek çok alanda faaliyette bulunurlar.

Gezi-Kültürel Etkinlikler ve Seminerler

• Öğrencilerimiz düzenli olarak müzelere gider ve orada yaratıcı drama eğitimi alırlar.
  • Doğa gezilerinde mevsimsel dönüşümleri ve mevsimlerin etkilerini incelerler.
  • Kurumumuzun kendine ait uygulama bahçelerinde ağaç diker ve kendi diktikleri bitkileri yetiştirerek organik tarım hakkında bilinçlenirler.
  • Montessori dersleri  zooloji konusunda kültürel ve bilimsel doyuma ulaşırlar.
  • Pratik hayat aktiviteleri ve dünya kültürlerini tanıyalım programı kapsamında farklı ülkelerin restoranlarına giderek 'Dünya Mutfağı' ve sofra adabı konusunda bilgi ve vizyon oluştururlar.
  • Öğrencilerimiz ve velilerimiz düzenli gerçekleştirdiğimiz seminer ve eğitimler ile farkındalık elde ederler.

Kitap Okuma, Kitap Alma ve Kütüphane Bilinci

Kitap okuma sevgisi küçük yaşlarda oluşur bu yüzden kitap okuma sevgisi ve alışkanlığının anaokulu-ilkokulda kazandırılmış olması gerekmektedir.

İlkokulda gerçekleştirilen;

• Okuma saatleri, kurulan kitap standları, yazar imza günleri ile okuma sevgisi ve kitap alma bilinci oluşturulur.
  • Okul kütüphanesi ve dış kütüphanelerde yapılan etkinliklerle de öğrencilere kütüphane eğitimi verilir.