Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk - John Boyne

Jale Tezer Öneriyor

Bu haftaki kitap önerimiz:

Yanlışlıkla Dünyanın Öbür Ucuna Uçan Çocuk - John Boyne

Normal olmak ya da olmamak…’’Çizgili Pijamalı Çocuk’’ kitabının yazarı John Boyne’dan dünyanın en sıra dışı çocuğu Barnaby Brocket’in sıra dışı yaşam öyküsü. Sekiz yaşındaki Barnaby Brocket’in dış görünümünün yaşıtlarından hiçbir farkı yok.Oysa bu normal görüntüsünün ardında onu son derece özel kılan bir yeteneğe sahip: Barnaby uçabiliyor. Evet, yanlış anlamadınız! Küçük Barnaby doğduğu günden bu yana havada süzülebiliyor. Aslında bu onun için son derece ‘’normal’’ bir şey.Çünkü sürekli yerde olmanın nasıl bir duygu olabileceği konusunda hiçbir fikri yok.Her yaştan okurun kalbinin derinliklerine seslenen ‘’Yanlışlıkla Öbür Dünyanın Ucuna Uçan Çocuk’’ normal demenin ne demek olduğunu sorgulatan ve farklı olmanın ayrıcalığını yücelten çarpıcı bir eser.Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyoruz!