Tarihçe

Jale Tezer Eğitim Kurumları; eğitim alanında marka olmayı başarmış, idealist bir eğitimci ve kitap yazarının sadece eğitime adadığı yarım asrı aşan emeğinin ürünüdür. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Jale Tezer ile yüksek fizik mühendisi, aynı zamanda matematik öğretmeni olan Yılmaz Tezer'in, on binlerce öğrenciyi başarıya ulaştıran Kızılay’daki dershaneleriyle başlatmış oldukları eğitim yolculuğu; 1998 yılında Gaziosmanpaşa’da açtıkları Jale Tezer Okulları ile artan başarılarla devam etmektedir.

Jale Tezer Okulları, kalabalık okulların aksine her öğrenciyle tek tek ilgilenmek idealiyle ve butik okul ilkeleriyle planlanarak Ankara'nın merkezinde konumlandırılmıştır. Jale Tezer Fen ve Anadolu Lisesi’nin 2005 yılında açılmasıyla daha da güçlenen kurum, uluslararası boyutlara taşıdığı üstün eğitim kalitesi, sosyal ve sportif aktiviteleri, akademik alandaki yüksek başarı oranları, kusursuz rehberlik hizmeti ve öğrenci başarısını destekleyen danışman öğretmen sistemi ile örnek bir eğitim kurumu haline gelmiştir.

Başarısını istikrarla devam ettiren okullarımız, 2016 yılında Oran’da Fen/ Anadolu Lisesi, ve 2019 yılında Çayyolu’nda açılan Bilim Fen Ortaokulu ve Bilim Fen/Anadolu Lisesi ile büyüyerek daha da güçlenmiştir. Yıllardır dershanelerimizde ve temel liselerimizde eğitim veren deneyimli öğretmen kadrosu, Oran ve Çayyolu yerleşkelerimizde, öğrencilerimizi yeni başarılarla buluşturmak için çalışmalarına devam etmektedir.

Jale Tezer Eğitim Kurumları, 'eğitimin her alanına katkı' felsefesiyle anaokulundan ilkokula, ortaokula ve liseye kadar eğitim-öğretim aktivitelerinin her kademesinde faaliyet göstermektedir. Sürekli eğitime yatırım yaparak büyüyoruz, ilerliyoruz ve uluslararası bir dünya okulu olarak kendimizi sürekli yeniliyoruz. Öğrencilerimizi, bilim ve akıl yolunda mutlu yarınlara ulaştırabilmek için bilgiyi özümseyen, araştıran, sorgulayan, problem çözme yetisine sahip, toplumsal sorumluluk duyan, çağdaş ve çağın gereği teknolojiyi kullanabilen ve Atatürkçü bireyler yetiştirmek ilkelerimizin temelini oluşturur. İlkelerimizin ışığında; Gaziosmanpaşa, Oran ve Çayyolu yerleşkelerimizde, sevgiyle çalışmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.