Öğrencimiz İtalya'da Tıp Fakültesini Kazandı

Özel Jale Tezer Fen Lisesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarımızdan Kürşat, Güney İtalya'da bulunan Messina Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'ni kazandı. Öğrencimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Merhaba, ben Kürşat. Ortaokulda Jale Tezer Eğitim Kurumları ailesinin bir parçası oldum ardından eğitim hayatıma Jale Tezer Fen Lisesinde devam ettim ve bu yıl mezun oldum. Şu anda Messina Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiyim, bir İtalyan devlet üniversitesine kayıt olma hakkı kazanmak için yeterli skoru aldığımdan eğitimimi ücretsiz olarak almaktayım.

 

Ortaokulda Jale Tezer Okullarına katıldığım ilk andan beri özellikle İngilizcemi geliştirmeye gayret ettim. Ve bu konuda ısrarımı ve azmimi 12. sınıfta bile aralıksız sürdürdüm. Özellikle 8. 9. Ve 10. sınıfta almış olduğum İngilizce derslerimin çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Dersler gerçekten öğretmek amaçlı ve interaktif geçtiğinden yabancı dil asla benim için bir ders gibi geçmedi. Bu yüzden özellikle İngilizce zümresine ve aynı zamanda Fransızca zümresine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Fransızcamın temeli de Jale Tezer’de atıldı ve hep desteklendiğimi hissettim. Okulumda MUN kulübün kurulmasında ve sürdürülmesinde arkadaşlarım ve öğretmenlerimle birlikte etkin rol aldım ve bu konferanslar İngilizcemi pratik etmek için muazzam bir fırsat sundu.

Elbette tıp fakültesine kabulüm için gereken önemli bir faktör dil olsa da tek faktör bundan ibaret değildi. IMAT(International Medical Admission Test) adlı bir sınava girdim ve bu sınavda ağırlığına göre sırasıyla Biyoloji, Kimya, Mantık, Genel Kültür, Fizik ve Matematik becerilerim İngilizce olarak ölçüldü. Elbette Jale Tezer’de almış olduğum yoğun ve nitelikli sayısal eğitim sayesinde başardım ve gereken sıralamaya yerleştim ve kayıt hakkı kazandım. Detaycı ve yoğun eğitim böyle bir sınavı kazanmak için bir gereksinim, ve okulumdan ve kendi çabalarımdan başka herhangi bir sayısal kursa ihtiyaç duymadan çocukluk hayalime eriştim. Tüm öğretmenlerime , idarecilere, arkadaşlarıma ve aileme hepsinin ismini tek tek sayamasam da en içten teşekkürlerimi iletiyorum.