Ortaöğretime Geçiş Sınavı İle İlgili Öğrenci Bilgilendirme

Sevgili Öğrencimiz,

Uzun bir Maraton’un birinci yarısını tamamlıyorsun. Yorgun ve uykusuz geçen günlerinde elinden tutan, destek olan öğretmenlerinin ve yöneticilerinin sana duyduğu güven tam.

Bu Maraton’un hazırlık sürecinde verdiğin emeğin karşılığını alacağına inanıyor, seninle gurur duyuyoruz. Aşağıdaki notları dikkatlice okuman ve belirtilen hususlara dikkat etmen sınav performansına olumlu katkı sağlayacaktır.

Şansın bol olsun…

ÖZEL JALE TEZER ORTAOKULU

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME

Sınav Günü Öğrencilerimizin Yanında Getirecekleri Malzemeler

·         Nüfus Cüzdanı ( fotoğraf olmak zorunda değil )

·         İki adet yumuşak uçlu kurşun kalem,

·         İki adet silgi,

·         Bir adet kalem açacağı,

·         Cevap kağıdını imzalamak için tükenmez kalem,

·         Bir adet küçük su.

Sınav Sabahı Yapılacaklar

·         Sınav sabahı en geç 07:00-07:30 da kalkın,

·         Sınava serbest kıyafet ile gelebilirsiniz,

·         Sınavda yanınıza götüreceklerinizi kontrol edin,

·         Sabah kahvaltınızı iyi yapmaya çalışın,(Kahvaltı yapamazsanız bir bardak süt yada  taze sıkılmış meyve suyu içerek evden çıkın.)

·         Sınav sabahı kesinlikle yememeniz ve içmemeniz gerekenler; ayran, yoğurt, kola, gazlı içecekler, konsantre meyve suları, sosis, pastırma, yağda kızarmış ağır yiyecekler.

·         Sınavdan önce çok fazla sıvı tüketmemeye özen gösterin,

·         Okulunuza en geç saat 09:00’da olacak şekilde evden çıkın,

·         Sınıfa girmeden önce tuvalet ihtiyacınızı giderin.

Sınav Sırasında Dikkat Edilecekler

·         Cevap kağıdınızın size ait olup olmadığını kontrol edin. Size ait bilgilerin yer aldığı (adınız soyadınız ve TC kimlik numaranız kodlanmış olan) cevap kağıdı olmalı,

·         Cevap kağıdınız size verilmezse veya size ait bilgilerde hata varsa hemen sınav görevlisine bilgi verin,

·         Optik kağıdınızdaki kodlamaları çok dikkatli yapınız. Kitapçık türünüzü, kitapçığı alır almaz işaretlemeyi unutmayınız,

·         Kitapçığınızı kontrol ediniz. ( Sayfa ve soru numaralarının doğru olduğunu, her sayfadaki kitapçık türünün kapaktaki kitapçık türü ile aynı olduğunu) Herhangi bir sorun varsa sınav görevlisini bilgilendirerek kitapçığın değişmesini isteyin,

·         Soru kitapçığınıza adınızı, soyadınızı ve şubenizi yazınız,

·         Cevap kağıdına işaretleme yaparken, işaretlediğiniz soru numarasına dikkat edin,

·         Cevaplarınızı optik forma toplu olarak değil, teker teker kodlayın,

·         Soruların cevaplarını soru kitapçığına da işaretleyin ki herhangi bir kaydırma yaptığınızda soru kitapçığına bakarak düzeltebilirsiniz,

·         Görsel şekillerin olduğu sorularda şekillerde verilen detaylar çok önemlidir. Şekillerdeki detayları iyi inceleyin,

·         Çözmeniz gereken, ancak çözemediğiniz veya çözdüğünüz halde cevabını bulamadığınız sorular olduğunda, soruyu bir kez daha okuyup tekrar çözün. Sonucu yine bulamazsanız daha fazla vakit kaybetmeden “ ? “ koyup geçin. Turlama Tekniğini uygulamayı unutmayın. Vaktiniz kaldığında bu sorulara bir kez daha bakarsınız.

·         Çözemediğiniz soru veya sorulara geçtiğinizde, artık hiçbir şekilde bu soruları düşünmeyin, bu sorulara takılı kalmayın. Hangi soruyu çözüyorsanız, sadece o soruyu düşünüp o soruya konsantre olun.

·         Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkileyecektir. Bu sebeple emin olmadığınız ya da bilmediğiniz bir soruda cevabı işaretlemeyiniz,

·         Sınavda seans arasında verilecek molada, dinlenmeniz ve bir sonraki sınava konsantre olmanız için çok önemlidir. Bu molada,  sınav sorularının kritiğini yaptığınızda, hatalı yanıtları fark ettiğiniz anda moraliniz bozulabilir ve bu durum bir sonraki sınavda motivasyonunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle etrafınızdaki konuşmalara katılmamanız ve konuşmaları duymamanız bir sonraki sınava daha konsantre olmuş bir şekilde girmeniz açısından son derece önemlidir.